Figyeljünk oda

Kedvenceinkre!

A kutyatartók nagy része előtt nem ismeretlen a probléma, amit az Augusztus 20-i éjjel okoz. Nagyon sokat tehetsz azért, hogy kutyád könnyebben viselje az idei Ünnepséget kísérő durrogtatást!


Előzd meg a bajt!

Nyugtató termékek
Tovább olvasok...

Mit ajánlunk Mi?

Szerencsére manapság több különböző típusú táplálékkiegészítővel illetve felszereléssel könnyíthetjük meg négylábú Kedvencünk félős, rettegős éjszakáját. Lássuk is mik azok.

Kutyáknak ajánlott készítmények

Termékek >>

Párologtató

A párologtatót egyszerű működés jellemzi. Kényelmesen dugjuk be a konnektorba és nincs is több dolgunk. :)

Tabletta

Szájon át beadható természetes összetevőkből készült táplálékkiegészítő, gyors és egyszerű a használata.

Spray

A spray alkalmazható a kutya fekhelyére, játékaira vagy a pórázra fújva is.

Nyakörv

A nyakörv 4 héten keresztül is hat. A samponozás kivételével folyamatosan viselnie kell Kedvencednek.

Termékek >>

Macskáknak ajánlott készítmények

Termékek >>

A párologtatót egyszerű működés jellemzi. Kényelmesen dugjuk be a konnektorba és nincs is több dolgunk. :)

Párologtató

A spray alkalmazható a macska fekhelyére, játékaira vagy akár a kaparófára fújva is.

Spray

Tabletta

Szájon át beadható természetes összetevőkből készült táplálékkiegészítő, gyors és egyszerű a használata.

Termékek >>

Figyeljünk oda Kedvenceinkre!

A kutyák legtöbbje fél a dörgéstől, villámlástól - ugyanígy a petárdák, tűzijátékok hangjától is. Az augusztusi égzengést ki nem kerülhetjük - könnyítsd hát meg az átvészelését! A folyamatos durrogtatás óriási pánikot tud kiváltani a kutyákból. Azok akár szó szerint árkon, bokron, kerítésen át menekülnek, hogy megszabaduljanak a félelmetes hangoktól. Sokuk olyan messzire jut a pánikszerű menekülés közben, hogy nem talál haza - nem beszélve a főutak, autópályák, vasutak okozta veszélyekről!


Embertársainkat sajnos nem fogjuk tudni “leszoktatni” az augusztusi zajongásról, így nekünk kell idomulni, és megtalálni azokat a módszereket, amikkel megelőzhetjük a bajt, átvészelhetőbbé tesszük az éjjelt. Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy ugyanúgy, mint a betegségeknél, itt is a megelőzés a legfontosabb!

Már napokkal a durrogtatás előtt kezdd el a “felkészülést”. Vidd el nagyokat sétálni kedvencedet. Főleg a tűzijáték napján fontos hogy napközben egy igazán kiadós sétát tegyél vele, játszatok, fáraszd le, amennyire csak lehet!


Gyakran előfordul, hogy nem csak éjjel, hanem már akár délután elkezdenek durrogtatni. Nagyon fontos, hogy egy-egy durranáskor, mikor kutyánk megrémül, ne kezdd el babusgatni, vigasztalni! Ezzel csak megerősítenéd benne azt, hogy ezektől a hangoktól félnie kell. Nem mellesleg Nekünk, Gazdiknak is nyugodtnak kell maradnunk: kutyánk megérzi, ha feszültek vagyunk, így szintén visszaigazolást nyer a félelmére.


Ha tudod kutyádról, hogy fél, ne hagyd magára! Ha egyébként nem is, ez alkalommal kivételesen engedd be a házba magadhoz, legyetek egy légtérben! Két okból is jó döntés ez: a Gazda mellett könnyebben megnyugszik a kutya, másrészt bentről biztosan nem tud kereket oldani a rátörő pánikban. Akár kint, akár bent tartózkodik a kutyád, nagyon fontos, hogy rajta legyen a nyakörve, és az arra akasztott bilétája, mely tartalmazza a telefonszámod! Ha a kertből, vagy a sétáról meglépne, így a megtaláló könnyebben vissza tudja juttatni Hozzád. Ugyanígy rendkívül fontos a chip és annak adatainak maradéktalan megléte!

A félős kutyák számára hatékony kiegészítői lehetnek a védekezésnek a természetes nyugtatók, a gyógynövényeket tartalmazó készítmények. A készítményeknek számos változatából válogathatsz: cseppek, tabletták, spray-k, de még párologtatók is léteznek! Mindegyikük jótékony hatást fejt ki a kutya idegrendszerére, segítenek oldani a feszültséget és a félelemérzetet. Ezek bizonyos fajtáit már napokkal, vagy hetekkel korábban is el lehet kezdeni adagolni, így hosszan tartó segítséget nyújtanak. Kapható kifejezetten idős kutyák (és cicák!) számára készült tabletták is, melyek szintén hatékonyan segítenek leküzdeni a félelmet. Választhatsz teljesen természetes gyógynövény-kivonatot is, melyet csak a kutya eledeléhez kell keverni. A benne lévő gyógynövényeknek nincsenek mellékhatásai, és hatékonyan csökkentik a feszültséget és a félelmet a kutyában.


Sajnos előfordul, hogy a sok elővigyázatosság ellenére mégis csak megszökik kedvencünk. Ha megtörtént a baj, azonnal értesítsük az állatorvosunkat, és a közeli menhelyet. Természetesen ezzel egy időben kezdjük el mi is keresni a megszokott és kedvelt helyein!

Vigyázzunk Kedvencünkre :)